Feb 23 2017

Dag 1

Na een warm welkom van alle moeders, baby’s en medewerkers werd er geopend met een gebed van de projectdirecteur. Er werd gedankt voor onze komst en hulp als sponsors van Compassion. Het Moeder-Baby programma, uitgevoerd door de lokale kerk (Bethel-kerk), is gestart in 2001.

Een groep moeders zong en beelden een prachtig lied voor ons uit: vertel de wereld over de liefde van Jezus! Er waren vandaag vanuit het Moeder-Baby programma maar liefst 30 moeders en hun baby’s aanwezig. Twee van de moeders gaven een emotioneel getuigenis. De eerste moeder vertelde in tranen dat ze zo ontzettend blij is dat haar derde kind aan het project kan deelnemen, en dat ze nu medicijnen kan krijgen voor haar kinderen wanneer deze ziek zijn. De andere moeder voelt zich erg gezegend doormiddel van het Compassion-project, omdat ze geen geld had om haar kind op te laten groeien. Na deze oprechte en bijzondere getuigenissen was er de tijd om met de kinderen te spelen. Daarna werd er een heerlijke zelfgemaakte lunch geserveerd voor iedereen.

Na de lunch gingen we met enkele moeders op pad om hun huis te bezoeken, zodat we konden zien hoe zij leefden. Wim en ik gingen op bezoek bij een gezin, een  moeder van 16 jaar, een vader van 20 jaar en hun kind Sophia die nog maar 5 maanden oud is. We moesten door een smal steegje voordat we aankwamen bij een “klein huis”. Op de eerste verdieping woonde haar oom en oma van Sophia. Wat ons het meest raakte was de ruimte waarin ze leefden. Een oppervlakte die meer deed denken aan een hal dan een ruimte om te leven. Ondanks deze omstandigheden zagen we ook hoop en een groot geloof. Bij het afscheid hebben we gebeden voor dit mooie gezin en mochten we als teken van dank een tas met boodschappen overhandigen. Dit werd met zeer veel vreugde ontvangen.

Nicoline Vernis

 

Processed with VSCO with c1 preset

 

 

 
© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.