Feb 25 2017

Dag 3

Wonen op de vuilnisbelt

Nadat we gisteren  een intensieve dag hadden gehad, met mooie sponsorontmoetingen, was het vanmorgen alweer vroeg op. We bezochten een Compassion-project bij een lokale kerk in Cebu. Veel kinderen in dit project komen uit gezinnen die leven naast de vuilnisbelt en leven van het afval. Dit houdt in dat ze zoeken naar plastic o.a. flessen en metaal. Dit verkopen ze aan een handelaar en zo verdienen zij wat geld voor hun levensonderhoud.

Het ontvangst op het project was hartverwarmend. Er waren vandaag 200 prachtige kinderen met hun vaders en moeders aanwezig. We kregen van de sponsorkinderen diverse optredens van zang en dans, en er werden een aantal inspirerende getuigenissen gedeeld.  Ook werden de programma’s van de Compassion-projecten toegelicht. We hebben die programma’s vervolgens live gezien in diverse klaslokalen, waar de kinderen les kregen in o.a. hygiene. Hierna werd een bijbelverhaal verteld (Mozes door de rode zee) waarvan ze een tekening mochten maken en de kleintjes konden kleuren. Na de lunch bezochten we de vuilnisbelt. Zeer aangrijpend! Je ziet de krotten en de mensen die er wonen, en tegelijk kan je het niet plaatsen wat het is om daar echt te wonen. Vandaag was het mooi weer en nu was het op sommige plekken al modderig, laat staan hoe de wegen in het regenseizoen zijn ….

In de middag zijn we in 9  groepen op huisbezoek gegaan, bij kinderen die door een aantal leden van onze groep werden gesponsord. Het is al bijzonder om je sponsorkind te ontmoeten, maar die kinderen  in hun eigen “huis” te zien is helemaal speciaal. Er zijn mooie gesprekken gevoerd en we hebben samen gezongen en gebeden. We werden deze middag begeleid door vrijwilligers en oudere sponsorkinderen. Gaaf om hen in die rol te zien acteren.
Het was weer een bijzondere dag; wel wat verbrand en moe maar we maken indrukwekkende dingen mee, groeten van ons allen uit Cebu.

Heleen van den Berg

 

IMG_3046

 

IMG_3045

 

IMG_3047

\

IMG_3043

 

IMG_3042

 
© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.