In the presence of God there is fullness of joy! We’ve seen a lot of joy!

Als je me zou vragen, wat me het meest bijblijft van deze reis naar de Filipijnen, dan is dat de vreugde, die de Filipino uitstralen! Vreugde en dankbaarheid om alles wat ze van God en mensen mogen ontvangen.
Hebben ze dan geen zorgen en verdriet? Zeker wel! Daarvan hebben we genoeg gezien de afgelopen dagen en toch… De Filipino lijken met andere ogen naar hun omstandigheden te kijken, dan wij vaak doen. Ze tellen hun zegeningen en dat werkt aanstekelijk! Ik voel me hierdoor zo gezegend dat ik de gelegenheid heb een sponsorkind te ondersteunen!


De voorganger van de Newlifechurch vertelde ons vanmorgen, dat ze gebeden hadden om geld voor nieuwe klaslokalen. Hij zei, dat het geld dat wij bij elkaar gebracht hebben de verhoring van hun gebeden is en dat de Heilige Geest hiervoor in onze harten gewerkt heeft aan de andere kant van de wereld. Hoe bijzonder is dat en hoe groot is onze God!
Vandaag mochten we meehelpen met het schilderen van de lokalen en de officiële opening meemaken. Een feest van samen bidden en zingen!

“Every child is a disciple, everyone is a discipler.”

Wat me nog meer bij zal blijven, is hoe de Filipino gericht zijn op het onderwijzen van hun kinderen om de Here Jezus te volgen. Ze leven niet alleen hun eigen geloof voor, maar leren de kinderen ook hun eigen plekje in de gemeente in te nemen: in de muziek, als onderwijzer in de zondagsschool of in het basketbalteam. Het zette me aan het denken. Hier bloeit de jeugd op, ook omdat ze een veilige plek hebben in de kerk. Hoe anders is dat vaak in Nederland. Iets om diep over na te denken en van te leren!

Corine Veldman

Mocht je nog geld willen overmaken voor dit project dan kan dit op het volgende rekeningnummer van Compassion o.v.v. “Filipijnen STMTPH”.

NL91 INGB 0000 003232

Alvast bedankt!

DSC_0767

 

DSC_0771

 

DSC_0781

 

DSC_0806

 

DSC_0821

 

DSC_0802

 

DSC_0795

 

DSC_0804

 

DSC_0849

 

DSC_0866

 


4 reacties Reageer
 1. Marja van Dijk
  Feb 27, 2017
  at 19:37

  Geweldig wat jullie daar doen. Nog een heel fijne tijd!

 2. Carly
  Feb 27, 2017
  at 21:59

  Het berichtje lukte denk ik niet, anders herhaal ik, sorry….
  Wat ontzettend bijzonder om te lezen allemaal!!
  Bedankt en heel veel zegen nog!
  Hug, Brenda! Carly.

 3. Barbera, moeder van Sefanja
  Feb 27, 2017
  at 23:26

  Wat prachtig om te lezen en genieten van de foto’s. Jullie zijn Gods Zegeningen voor hen en zij Gods Zegeningen voor de deelnemers. Gezegende tijd nog daar en ook plezier.
  Groetjes Barbera de Reuver

 4. Conny Boon
  Feb 27, 2017
  at 23:57

  Wat geweldig mooi om dit te volgen en Prijs de Heer voor de mogelijkheden dat jullie kunnen helpen.
  Gezegende tijd en Gods kracht met alles voor de mensen daar.
  Groetjes Conny Boon, tante van Sefanja de Reuver

 
© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.