IMG_7876‘De Heer is mijn licht en mijn herder, voor wie zou ik dan nog bang zijn?’ Reinie begon de dag met Psalm 27, omdat meerder mensen zich wat onprettig voelden. Honduras is net even wat anders dan Nicaragua…

Het is vandaag de eerste volle dag in Honduras. Project 708  stond op de planning, waar we klaslokalen mochten scholderen. Ik moet zeggen dat ik niet kon wachten om m’n mouwen op te stropen en lekker aan de slag te gaan! Het was een ritje van ongeveer 30 minuten. De temperatuur was rond de 36 graden en de klok stond op 9:42 uur.

Bij het project aangekomen, gingen daar twee grote deuren open waar alle kinderen met ballonnen naar buiten kwamen. Met veel kabaal begonnen ze ons meteen te knuffelen, wat een welkom! Ze namen ons mee naar binnen waar ze voor ons gingen zingen en dansen.

IMG_7874Na een kort welkomstpraatje van de pastor van de kerk waar dit project draait, mochten we bij de kinderen in de klassen kijken. Dat was superleuk! De groep verspreide zich al snel door het kleine gebouwtje. Om 10:30 mochten we de kinderen voorzien van een maaltijd. Aansluitend kregen wij een lokale maaltijd voorgeschoteld. Iedereen was klaar om met een volle maag aan de slag te gaan, want zoals ik eerder al schreef: er moest geverfd worden!

03Over het resultaat ben ik zeer tevreden en als klap op de vuurpijl hebben we dit project $2000,- mogen schenken! Dat is het eerste deel van wat we als groep uit Nederland voor dit proect hebben opgehaald. Erg ontroerend, en ook goed dat we de nood gezien hebben. We weten dat de donatie uit Nederland in hele goede handen terecht komt!

Na een drukke dag, met heel veel mooie herinnering, is het tijd om vroeg het bed in te duiken. Morgen weer een mooie dag in Honduras!

Rachelle

 
© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.